fredag 19 september 2008

Bra start för ESF
Så är det igång! ESF i Malmö ser ut att bli en succé. Alla de centrala sakerna sägs fungera och som vanligt så är det lätt kaotiskt när det gäller tolkning, beräkning av sal-storlekar och annat. Journalister och funktionärer rapporterar om halvfulla till överfulla salar, vilket också brukar vara fallet. Det finns inga fullständiga siffror än, men sju-åttatusen föranmälda skall kompletteras med ett okänt antal tusen anmälda på plats. Det är möjligt att målet, 20 000 deltagare kan nås, vilket vore bra för ett ESF i Sverige. Sverige är faktiskt en av de svagaste länkarna i Social Forum-sammanhang, vilket gjorde mig och många andra tveksamma till om ett forum skulle kunan bli lyckat här. Jag är inte där själv nu, men jag vara med i en panel om alternativmedier i Mazettihuset igår (se bild), där det var överfullt trots att den stora stjärnan, Ignacio Ramonet, knappt hade utannonserats. Vi hade en diskussion som spände mellan att prata om reklamens betydelse för medierna till strategier för svensk vänstermedia (för brett spann av ämnen, om ni frågar mig), men det är alltid roligt att se Ramonet. Här är en artikel om det seminariet.

Flamman var förstås på plats, både med reportrar och bokbord. För er som vill prata Flamman, finns Jonas Wikström på plats på Labour Square i Enskifteshagen.

Ett socialt forum brukar vara kaotiskt, oöverblickbart, och...alldeles underbart. För er som vill läsa mer kommer här ett axplock av artiklar (tack, Lasse Karlsson!).
Dagens Nyheter
Sydsvenskan
Expressen
Helsingborgs Dagblad (av Flammans miljöskribent Emil Schön)

Samt den officiella hemsidan, där det kommer mer bilder och rapporter.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Aron!Glad att du är tillbaka.
tittar in och lägger in länk till en intervju med en person som är
tilhör annan tid av politiken men
liksom din bok Trondhemsmodellen gör ingiver hopp,Tony Benn!Michael Moores intervju med honom med en person som drivit sin raka radikala linje utan sälja ut hit eller dit men som ständigt återvalts.Han är närmare de 80 och pensionerad från parlamentet och som han säger i intervjun-"Därför kan ägna mer tid åt politiken!"Han visar stolt upp det han kallar "Arbetarrörelens i Englands Oskars statyetter,Gruvarbetar lampor"!han har erhållit 9!!
Se intervjun gjord av Michael Moore här: http://www.youtube.com/watch?v=oWxjReQZuTI Du blir garanterat Glad!vänliga hälsningar från Finn Dahl