torsdag 8 november 2007

Fifflet i överklassen

17 av 33 moderater i statssekreterare har köpt svarta tjänster. 2 av 25 socialdemokrater. Det finns idag en uppsjö av ursäkter: inte från de som själva fifflat, de vet att journalister bara får blodad tand av bortförklaringar. Men av borgerliga tyckare, som verkar gilla argumentationslinjen att det är så fruktansvärt krångligt att betala vitt. Hur skall man kunna hålla reda på alla kvitton? Hur skall man verkligen veta att det man köper är vitt?

Jag har svårt att se någon av dessa journalister och tyckare behandla sig eget arbete på samma sätt. "Jaha - det blev ingen skatt inbetald från SvD i augusti för krönikorna? Tråkigt, men begripligt: det är för mycket pappersarbete." "Se där: Timbro har bara gett mig hälften i lön och utan kvitto. Nåja, jag fick en flaska whisky som plåster på såren."

Vi har skrivit om det tidigare: skattefusket bland höginkomsttagarna har både att göra med deras samhällsmoral, men är också politisk. Det är upproret mot jämlikheten, det handlar om.

2 kommentarer:

Tomas Nord sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Visst, det är skillnad på folk och folk.

Men också på kvitton och kvitton. Vissa papper är det INGA problem att hålla ordning på – exempelvis de som kan användas för att fiffla till sig avdrag. Märkligt, va.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=678&a=716935